About

Denne bloggen er en slags dagbok for at jeg kan skrive ned erfaringer vi gjør, aha-opplevelser, minner som kan være fine å huske og et sted å spy ut bildene mine. Jeg har veldig mye å lære og jeg ser allerede at ting jeg har skrevet tidligere hadde jeg glemt eller jeg ikke er enig med meg selv lenger. Så kort om oss hvis du er nysgjerrig.

Bella og Kaktus er mine førstegangshunder. Født 11.12. 2012

Jeg og samboer Reidar brukte langt tid på å finne en rase som passet vår livsstil og som var regnet som en frisk rase.

Når vi kom over Basenjien falt alle brikkene på plass. Dette var den første beskrivelsen jeg lest om rasen og jeg ble så fasinert at jeg gikk bananas på google og youtube. Vi kontaktet Kingwanas Basenjis og skulle egentlig ha en hannhund import på fòr med dem, men vi så at Bushongo Basenjis hadde valper til salgs til odel og eie og bestemte oss for å kjøpe Bella (Drama queen). Vi dro også hjem til Henriette (Bushongo) for å møte kullsøsteren Enja som var veldig overtalende ved å være en så utrolig rampete og sjarmerende valp.

Så Bella tok turen fra Senja til Oslo. Vi holdt kontakten med Henriette og møttes nesten hele kullet til lek og utstillingstrening. Ida som oppfostret kullet har vi også mye kontakt med. Det er det fine med med et lite engasjert oppdrett, de vil følge valpene og eierene. Og er der hvis det skulle være noe.

Kaktus (kullbror) var kjøpt av Kaja og var satt bort på for i Notodden. Når han var ca 6mnd bestemte forverten at de ikke kunne ha han lenger og vi tok han hjem til oss. Vi hadde møtt denne lille raringen mange ganger og visste at de gikk godt sammen. En ble til to og selv om det har vært og fortsatt er utfordrende så angrer jeg ikke. De to “barna” er mine (våre) små lykkepiller. De har enormt mye glede av hverandre selv om Kaktus ser bedende på oss om vi kan fjerne den lille terroristen av en søster når hun bestemmer seg for at halen hans er hennes leke, eller sitter på han når han vil sove, eller stjeler godbitene hans 😉

Vi fikk Kaktus før jeg var klar for å håndtere to hunder. Han er en engstelig type som også har hatt problemer med å avreagere å kvitte seg med stress. Jeg var uerfaren og så ikke problemene han hadde som gjorde det hele verre og i tillegg smittet det over på Bella. Jeg har gjort mange feil og gjør det fortsatt. Kaktus er “reaktiv” i møte med andre hunder som følge av dårlige erfaringer fra hundeparker. Han har blitt angrepet to ganger og veldig mange av turene i hundeparken var anspente og stressende. Han er heldigvis blitt mye bedre, i sommer kunne han passere en hund på en halv meter uten å reagere. Men etter Suprelorin implantat (kjemisk kastrering) så ble han veldig engstelig og all trening vi gjorde var som kastet ut a vinduet. Implantatet ble fjernet og han ble gradvis tryggere, og seg selv igjen, men så var det løpetid (grunnen til kastreringen) og han fikk en oppbygging av stress som igjen ødela alt. Han ble satt på Clomicalm (seretonin preparat) og vi fokuserte på hvile og enda mer hvile og veldig korte turer. Vi måtte gradvis bygge han opp igjen ved å øke motivasjonen for trening, lek og gradvis kunne utfordre han mer og mer. Vi flyttet også til bondelandet for å få mer ro for alle, Oslo ble alt for mye for han og forsinket forbedringen. Så i vårt nye hjem har vi muligheten til å ta helt rolige turer uten triggere når vi trenger det og vi kan dra andre steder når vi trenger litt mer utfordringer.

Problemene han har hatt har gjort at jeg har måttet gå i meg selv og at jeg måtte skaffe meg mer kunnskap. Jeg har blitt en svamp etter bøker, artikler og kvalitets forum hvor jeg kan lære. Og jeg får tydeligvis aldri nok. Hund og adferd er mye mer interessant enn jeg trodde og merkelig nok lærer jeg veldig mye om mennesker ved å lære om hund. Så bloggen er bare mine refleksjoner rundt våre liv med 2 troll og mitt forsøk på å være en god og bedre eier.

bursdag22

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s