Ferie! og Dyrlegebesøk

Da har vi endelig ferie! Og ferien skal bare brukes til å slappe av, gå turer og trene.

Vi trener hver dag på hjemme alene og vi fokuserer mye på å dra ut på tur alene og kjøre til nye steder. Jeg har tatt Kaktus med meg til Kirkegården, på ene siden er det en stor plen og det er noen fine ting å trene parkour på. I dag dro vi til barneskolen og fikk trent litt parkour der også. Selv om det hadde regnet så synes han dette var helt topp. Han er litt usikker uten Bella, men før løp han fort til bilen for trygghet, mens nå måtte jeg til slutt be han om å hoppe inn i bilen. Han løper rundt å utforsker, står og glor på folk og spesielt to gutter som syklet rundt og og raste igjennom sølepytter. Men mens han fulgte med på de trente vi parkour og han var så glad for å hoppe på ting, sitte på en stein å vinke, balansere på nye ting osv. Det er utrolig deilig også å ha litt alenetid meg og han. Alt blir skreddersydd for hva han liker, hvor han vil gå, om han vil mer eller om han vil hjem. Han nøler når vi skal ut døra hjemme, men med en gang jeg sier “skal vi kjøre bil?” så er det rett ut og rett til bilen!

Hjemme-alene treningen går fint. Vi tok han til den nye veterinæren på Onsdag forrige uke og han har slitt med kvalme og vært veldig uvel siden han fikk ny allergimedisin (Atopica), så jeg har ikke pushet tiden noe særlig og noen ganger faktisk roet litt ned. Men han ligger rolig som før og er veldig flink. Men jeg ser han gjesper mer, så jeg vil heller sikre meg enn å gå for fort frem.

Veterinæren virker veldig bra. Jeg ga Reidar en liste over medisiner, ernæring, tidligere sykdom og symptomer han har i dag. Hele listen kan leses her KaktusSYkehistorie

Ho gikk igjennom hele listen, tok en vurdering av allergien hans, tok blodprøver og sjekket kneet og ellers rutineting. Kneet hans mener ho burde opereres. Ho satte graden til 4, men jeg tror ho må ha forsnakket seg. Kneskålen er veldig løs og popper ut med en gang så jeg vil tro ho mener den er en grad mellom 2-3. Jeg trodde faktisk at det var blitt bedre, men det var det visst ikke. Han har en voksklump i øret som kan være grunnen til at han er så sensitiv, men han klør faktisk mindre nå etter en uke på Atopica og med det er han mindre lydsensitiv. Nå har han endelig vært en hel uke uten Prednisolon og vi kan allerede se at kroppen hans krymper.Ellers var ørene veldig rene og fine og ho kommenterte at pelsen hans var helt strålende. Han skinner jo som en svart diamant. Blodprøvene er for å sjekke stoffskiftet, men jeg ba om full sjekk via Hemopet og det hadde ho ingen problemer med. Ho var også enig i at det var lurt å få det sjekket. Så endelig er han igang med utredning. Nå er det bare å vente på svar på de første blodprøvene, spørre om graden av kneet og så blir det ny runde blodprøver (til Hemopet) og antagelig røntgen. Kvalmen fra Atopicaen virker som den begynner å gi seg heldigvis.

Kom over denne artikkelen om kløe og allergi hos hund. Og den hadde en veldig fin liste over ting man kan gjøre selv for å prøve å lindre symptomene.

Here are some ways to help improve your dog’s dry skin.

• When your dog needs a bath, try using plain water, a good, non-drying solvent. If you must use shampoo, use a moisturizing type with humectants, and follow up with a moisturizing conditioner. Avoid blow dryers.

• If you have your dog groomed, speak to the groomer about turning down the heat on the blow dryer (it’s usually set pretty high).

• Feed moist food—canned, cooked, homemade or raw.• Add digestive enzymes to every meal (probiotic bacteria, 2 to 10 billion CFUs/day).

• Provide fresh, filtered drinking water.

• Add fresh oils and other supplements to meals—Flax seed oil (1/2 tsp. of oil/15 pounds twice daily) or freshly milled flax seeds (1.5 tsp./15 pounds twice daily)EPA/DHA from fish oil or algae (5 to 20 mg of EPA/pound of body weight/day)Lecithin granules (1/4 tsp. to 1 Tbs. per meal)Nutritional yeast (1/2 to 1 tsp. per meal) or hypoallergenic B complex (10 to 50 mg twice daily)Kelp powder (1/4 to 1 tsp. per meal daily)Spirulina (500 to 1,000 mg twice daily with meals)Alfalfa, nettles or horsetail (dried or powdered, 1/4 to 1 tsp. of individual herb or a mixture)

Bella har fått en allergisk reaksjon igjen og det er likt som i fjor på samme tid. Antagelig er det en plante, men det er nesten umulig å vite. Ho klør intenst på magen, bakbena, tærne og lysken. Ho blir illrød, varm og blir veldig stresset. Ho jager rundt, prøver å legge seg, men får det ikke til og raser rundt helt til vi behandler det. Vi hadde på kløstillende krem og gir ho Zyrtec. Det tar det heldigvis og nå etter 3 dager virker det som det har gitt seg. Her er blogginnlegget fra ifjor. Tror ikke det er tilfeldig at det samme måned. Jeg tror det må være en plante som pollinerer en kort periode i Juni som er årsaken. Og antagelig er det en ho har direkte kontakt med, men umulig å vite sikkert.

w_DSC4000W_DSC3978Bella syntes det ble litt for mye sol 😀 Da er det godt å bli bært og bare henge å slenge mens man drar inn forbipasserende lukter. Samme skjedde med Kaktus. Han og slang som en sekk og slappet av på armen 🙂

W_DSC3957Kaktus fikk inspisert noen kuer. Sist han så det var han 1,5 år og da var de skumle, men nå var det spennende og han var veldig flink. Han gikk rolig frem, stoppet å luktet/tittet og gikk rolig helt opp til de. Den ene kua ble veldig nysgjerrig og rauta høyt til han, men så ville den strekke seg for å komme nærmere og fikk støt fra gjerdet. Synd det er elektrisk gjerdet der ellers kunne de fått luktet på hverandre.

W_DSC3972W_DSC3965

Lagre

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s