Menneskeliggjøring

Heldigvis har jeg ikke kommet over dette ordet på en stund. Jeg har egentlig ikke noe imot ordet i seg selv, men hvordan noen bruker det.

Jeg kom over en artikkel som omhandler menneskeliggjøring på en fin måte. Den nevner ikke ordet, men handler om hvordan vi prøver å forstå dyr gjennom forskning. Ordet er egentlig utrolig interessant og spesielt hva det kan bety for hvordan vi forstår dyrene vi lever med hver dag. Selv når forskere setter opp smarte eksperimenter med kontrollgrupper, rikt antall dyr, de “rette” parametrene osv så er det fortsatt fallgruver fordi eksperimentene settes opp med begrensningen av en menneskelig hjerne 🙂  Dette fine spørsmålet blir stilt i artikkelen “Are We Smart Enough to Know How Smart Animals Are?

Jeg liker å tenke at vi leter ikke etter svar, men flere spørsmål å stille. Vi vet ingenting og teorier selv de som settes opp som sannheter formes ettersom nye spørsmål stilles og utforskes.

What Does a Dog See in a Mirror?

By

20-dog-mirror.w536.h357.2x

Ellers er det fullt fokus på hjemmealene-trening og mye hvile for Kaktus. Han trenger tydelig mye søvn så det skal han få.

w_DSC2029w_DSC2034

Stakkars han ser ut som en mishandlet hund i første bilde, men han lurte bare på hva jeg surret med, så sovnet han 🙂 Ofte når Kaktus kommer ut av soverommet så har han dyttet dynene ned på gulvet. Er ikke alltid så lett å komme seg under dyna på egenhånd…

w_DSC2045w_DSC2055w_DSC2058

Er en til som er glad i å sove 🙂

w_DSC2084w_DSC2079w_DSC2086

Fra turen i dag. De fikk et laksesøk og det var stas! Vi kunne høre de to nesene lete på lang avstand. Ble en times tur med mye kluss, men også mye fint.Vi får bare ta det stegvis som tidligere.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s