Vindustrening og hogstfelt

Jeg har for det meste hatt persiennene nede for at dyra skal bli vant til å slappe ordentlig av inne. Vi har bodd her en stund nå, men de har vært vare for lyder her. Nå er det ikke noe problem med lyder. Selv når kattene skriker til hverandre rett utenfor tar de det med ro, men sånn var det ikke før, men med litt enkel trening og distrahering så bryr de seg ikke. Så når lyder var blitt ok var det tid for å trene på å være rolig selv når katten sitter i vinduet vårt eller går forbi utenfor. Eller at nabobikkja vimser rundt utenfor vinduet. Det har gått veldig bra og veldig fort. De første gangene fikk de ost bare for å se på katt/hund og etterhvert for å se bort. Så har de fått belønning for å bli ropt vekk fra det, så har jeg latt de se igjen, ropt de vekk og slik har vi holdt på. Etter hvert har de sluttet å bry seg. Så vi skal fortsette som nå og etter hvert håper jeg at forstyrrelser ute ikke girer de opp. Bella er veldig glad i å sitte å se ut av vinduet og det synes jeg ho skal få lov til, men hvis ho stresser titt og ofte pga katter osv så er ikke det heldig. Men treningen fungerer veldig bra og de er nå veldig lette å kalle vekk fra vinduet hvis det skjer noe.

 

I dag hadde vi en strålende tur i et hogstfelt. Det var så mye for Smitt&Smule å lukte på å inspisere. De fikk løpe løs mesteparten av turen og Bella har tygd på så mye pinner at hele hogstfeltet er pinneved. Det var veldig ulendt terreng og lårmusklene til Bella fikk virkelig kjørt seg. Ho har vært høyt og lavt hele turen og det virket som ho hadde tatt en overdose lykkepiller, så på slutten av turen rista de små bakbena hennes. Reidar trodde først ho var kald, men ho var bare veldig sliten i beina.

w_DSC7240w_DSC7242

Når vi kom hit slo lukta av fersk skog oss i nesa og det var en fantastisk lukt. For Bella og Kaktus var det enda mer spennende. Heldigvis hadde hogstmaskinene kjørt opp spor som var fine å følge og tatt knekken på skara som har begrenset hvor vi kan gå.

w_DSC7318w_DSC7333w_DSC7326w_DSC7315

Og jeg har sett mesteparten av turen gjennom objektivet 😀 Var flott lys i dag selv om det var overskyet for det meste.

w_DSC7253w_DSC7347w_DSC7351

 

På vei hjem havnet vi i sporet av to hester som nettopp hadde passert, så jeg var litt på vakt for å se om jeg måtte ta Kaktus i bånd igjen. Han sporet veldig, men holdt seg rolig og han fortsatte å ta kontakt. To ganger begynte han å løpe ut for å ta opp “jakten” på de store dyra, men han kom som en rakett på innkalling og var med en gang rolig igjen. Veldig fornøyd med han og ser ut som treningen rundt ferske spor har hjulpet (men ikke ferdig). Han kobler ikke ut som han gjorde før og han vet han får fortsette å spore. Han har kommet over andre dyretråkk på turen også og vært på vei for å ta opp “jakten”, men kommer inn igjen med en gang jeg roper.

På slutten av turen fikk vi et bakholdsangrep av en løs hund og en eier som satt å skrek etter den fra en fjording. Bikkja enset ikke at ho ropte og hadde satt kursen for B&K. Vi bare slapp opp langlinene og lot bikkjene få hilse. Ikke mye annet å gjøre. Kaktus var ikke helt fornøyd med møte, men taklet det fint. Hunden var vel ivrig og han hadde nok satt pris på om den bare roet seg litt. Det er det som er så synd med disse hundene som får løpe å gjøre som de vil. De lærer seg ikke å hilse på en rolig og fornuftig måte. Gud hjelpe og mange ganger vi har møtt bikkjer som har null impulskontroll og bare buser på. Men de kom seg nå videre og jeg fikk kallt inn Kaktus veldig lett selv om han var veldig interessert i hesten som han ikke rakk å hilse på 🙂 Han gikk bare rolig videre med meg som om det ikke hadde skjedd.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s