OI!! Sier Reidar

Reidar har begynnt å jobbe inn en ny kommando på Bella. Det er OI og det betyr at nå skjer det noe veldig spennende. Det blir egentlig en innkalling, men det virket mer motiverende for Reidar å tenke at kommandoen skulle bety at han kunne overraske Bella med noe veldig gøy. Og han har gjort en strålende jobb. Han gikk ut og la en liten skattejakt med rå laksebiter og klatter med leverpostei, han var også nøye med å legge en bit inne i gangen for å få den første assosiasjonen til OI på et rolig sted uten forstyrrelser. Så var det en bit rett utenfor døra som fikk ho til å koble enda bedre og så var det skattejakten som fikk Bella til å elske ordet OI. Så var det inn å slappe av mens Reidar gikk ut å la enda en skattejakt litt lengre unna. Samme resultat igjen og OI festet seg skikkelig i topplokket.

Nå har han vært veldig nøye med å fortsette å gradvis bygge på den i forskjellige situasjoner og steder. Vi er ute å går og plutselig hører jeg Reidar skrike OI!! Så ser jeg en rosa kule som vender om med glimt i øyet. Det er ikke bare Bella som reagerer, Kaktus skjønner tegninga og vet at Reidar ropte noe og han ser på reaksjonen til Bella at det betyr noe spennede. Så han setter etter ho som en kule og jeg får testet min innkalling. Den funker heldigvis og nå reagerer han ikke noe særlig på oiinga til Reidar.

Egentlig kunne Reidar bare fotsatt med innkallingsordet og den er ganske sterk den og, men det er noe motiverende i og starte på nytt, ha en plan og se det formes og fungere. Bella kan jage en del når ho skal finne et sted å bæsje så og ta noen OI pauser og ha noe som skifter om på humøret kan kanskje fungere. Det virket som det gjorde det i dag, men en gang sier lite om det faktisk gjør det. Men at ho blir veldig glad nå Reidar roper Oi er det ikke tvil om. Hvis det blir som jeg regner med så får han Oi som nødinnkalling og “her (det vanlige innkallingsordet)” som innkalling. Jeg har Kaktus som en slags innkalling, følg med, nå skjer det noe, men “her” som den virkelige snu på flisa uansett hva.

Bella låser seg også når det kommer andre hunder. Spesiellt hvis de gneldrer, men hvis Reidar fortsetter som han gjør nå så er det ikke lenge til han har en nødutgang ut av de situasjonene. I dag fikk vi 2 hunder tett på inn fra to kanter. Reidar var veldig flink og sa ingenting! Hadde han brukt OI nå hadde det ikke funket og faren for å ødelegge kommandoen og gi den helt feil assosiasjoner er ikke langt unna hvis man gjør det flere ganger. Jeg hadde en innkalling som ikke fungerte i den situasjonen, men heldigvis fungerte de 2 neste og det var umiddelbar respons.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s