Godt Nytt ÅR!!

 

Bella og Kaktus har vært slitne etter julefeiringen. Med flytting til nytt sted og julefeiring ikke lenge etterpå så er det ikke så rart. De sover og sover og vi lar dem. Bella ble litt uttrygg ute her etter jul og antagelig var det fordi ho var sliten og været var skikkelig surt i tillegg, men det endte med at ho ikke fant det perfekte stedet å bæsje. Så var det turer i mørket igjen og ho kunne i hvert fall ikke bæsje ute for da skulle ho løpe hjem når ho hadde tissa. 3 dager tok det før produksjonen kom og da var ho med ett mye mer med også.

Nyttårsaften gikk vi tur mot en låve som ligger inn i enden av en vei og omringet av skog og jorder. Et veldig fint sted å la trolla få løpe. Bella synes det er veldig gøy der og mye å utforske. Ene dagen vi var der holdt ho på å forsvinne inn i låven. Er et akkurat passe hull i låvedøra som passer ho 😉

w_DSC4988

w_DSC4995

Men heldigvis har Reidar jobbet veldig bra med å forsterke innkallingen hennes. Så ho dropper spennende låve fremfor den magiske tubeosten. Også vanket det litt på Kaktus også.

w_DSC5346w_DSC5358

På nyttårsaften var ho happy og glad og løp rundt å spiste pinner og kom som en kule på innkalling. Reidar har gjort en strålende jobb med innkallingen og ho reagerer momentant og med et besatt blikk i øynene.  Bena sklei i alle retninger, men ho løp så fort at ho aldri rakk å bli helt bambi på isen. Det som har fått Bella til å raskere bli trygg her har vært det at ho får gå løs å ta ting i sitt eget tempo. Kaktus kan fort gire seg litt mye opp, men når han er stabil og fin får de løpe sammen. Hvis han blir litt for ivrig løs blir Bella stressa av han og ho føler at hennes jobb er å roe ned han, så da får de heller løpe løs hver for seg. Nyttårsaften var han sliten og ville helst være i nærheten av meg, så jeg glemte nesten at jeg ikke hadde bånd på han.

Vi kjøpte inn forskjellig tygg til de i tilfellet de reagerte på fyrverkeriet og jeg var forberedt på å gjøre retrett inn på badet hvis de skulle bli skremt. Vi hadde også på musikk både for vår del og dyra. I Oslo har de aldri reagert på det, men her er det mye roligere og de er mer var for lyder. Jeg regnet også med at i hvert fall det ene huset bak oss kom til å ta av litt på fyrverkerifronten og det hadde jeg helt rett i. Her høres smellene bedre og på en helt annen måte enn i byen så jeg tok et par tester med fyrverkerilyder dagen før bare for å teste reaksjonene, men det blir aldri helt det samme som “the real deal”. Oslo har vært perfekt når det har kommet til fyrverkeri for det har vært en gradvis tilvenning. Alltid noen som staret noen dager før også blir det gradvis mer og mer inntill klokka runder midnatt, mens her har det vært stille som i graven før det braker løs med fulle effekt. Føltes litt som å ha vår første nyttårsaften sammen. Vi passet på å ha tygg klart og med en gang de første smellene kom var vi i beredskap 🙂 Begge kvakk til, men med en gang de fikk tygg kastet de seg over det og gnagde i vei og brydde seg svært lite om alt bråket. Det smalt mye mer enn jeg hadde regnet med, men de var utrolig flinke. Det hele varte i en 20min og så slappet vi bare av og drakk opp resten av sjampanjen. Bella sovnet i fanget og Kaktus døde på teppet. Stinne mager og hunder som luktet som om de råtnet innvendig var koselig å ha i senga 🙂

w_DSC5388

 

Dagen derpå tok vi helt rolig. Jeg så på “Making a murderer” med Bella på fanget og Kaktus fullt utstrakt på teppet. En liten tur i vått og glatt vær og en fin start på et nytt år på bondelandet. Reidar tok en uke ferie så vi endelig kan få slappe av med bare vårt, gå turer og komme i ro her. Også ser vi frem til at det går mot lysere dager!

 

w_DSC5393

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s