Jula 2015

Vi har feiret jul hos Mamma som bor 5min kjøring fra vår nye leilighet. Julaften var først bare meg, Reidar og Mamma til middag og så kom søsteren min Astri med mann og barn litt senere på kvelden. Bella og Kaktus fikk hvert sitt gnagebein fyllt med grønnsaker som de koste seg med. Veldig populært for de, men den ufyselige lukta det produserer når de fiser var en litt uønsket bieffekt. Og spesiellt Astri fikk slite når Bella sov på fanget og slapp ene etter den andre.

 

w_DSC5259

Vi har vært nøye med å skjerme hundene mye. Det blir flere dager med mye folk og ting som skjer og med flytting til nytt sted  så synes vi det er viktig å ta ting så rolig som mulig. Vi tok med kompostgrinda og lagde avgrensede soner hvor de kunne trekke seg tilbake og hvor de vet de får være i fred. Begge har vært veldig flinke og jeg er veldig imponert over ungene. Astri har vært veldig flink til å forklare de hvordan de skal være rundt hundene og de har vært med å trene dem og de har gitt de rom til å få være i fred når de trenger det.

Når ting har vært rolig har jeg sluppet de ut og når det er mye aktivitet og bråk har jeg tatt de inn i sonen sin igjen. De har helt tydelig blitt slitne av alt sammen, men de har kost seg og blir glade hver gang vi parkerer bilen utenfor hos Mamma. Bella har funnet varme trygge fang å ligge i og Kaktus har nysgjerrig fulgt med på hva ungene driver med.

 

ingridkaktusw_DSC5250

w_DSC5253

 

Både Bella og Kaktus har lært seg at når Mamma går ned i kjelleren så kommer ho ofte opp igjen med gryter som lukter spennede. Ene gangen fikk de også slikke litt på utsiden av gryta. Så de sitter trofast på toppen av trappa og venter. De fikk være med ned på kjøla hvor all maten står og de brukte en evighet på å inspisere å lukte på alt, oppi flasker, inni kroker, steder det hadde vært noe, gryter og oster osv. Mamma har også passet på at de får slikke rent emballasjen til laksen hver dag 🙂 Det er disse små tingene som gjør det så berikende for dem og når vi skal hjem vil Bella helst bli igjen.

Vi har sovet hjemme og gått tur her, så dagen har hundene fått slappe av å sove ut og jeg og Reidar har kost oss med vår egen julefrokost. I dag skal vi ut i den første snøen denne vinteren og jeg er spent på hvordan de reagerer. Turene her hjemme hver dag i dagslys og rolige omgivelser har vært godt for både dyra og oss.

 

w_DSC5225w_DSC5227w_DSC5230

Vi har hatt en veldig fin og avslappende jul!

w_DSC5041

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s