Allergi og spark

w_DSC1674

Kaktus har alltid hatt problemer med kløe og allergi. Det er værst i ørene hvor han mister pels og får tørre flekker. Han gjorde det veldig bra på Orijen six fish, men fikk urinstein og vetrinær tror det var foret som var årsaken. Så ble han satt på Hypoallergenic RC og en del av kløen og all urinstein forsvant.

Det er ikke første gang han går på RC og akkurat som sist så ble ikke hårtapet på ørene bedre og pelsen hans lukter og han får dårlig ånde. Vi har lenge lett etter et for som er kornfritt, uten kylling, maks 20% protein og som helst ikke har stivelse fra potet. Godbitene jeg lagde med potetmel reagerte han på og når jeg fjernet en og en ingrediens fra de var det tydelig at det var potetstivelsen han ikke tålte. Så vi prøvde 2 tørrfortyper fra James Wellbeloved, egentlig ikke det beste foret, men vi ville prøve å se om det ga bedring på pels, lukt, kløe og ånde, men han reagerte på det foret også. Men en ting vi merket var at sparkene forsvant nesten helt! Og det gjorde de for ca et år siden når vi byttet over til Orijen også. Så jeg vil ha han fullstendig av RC og siden vi ikke finner et tørrfor som fungerer så får vi droppe det totalt.

Nå har vi begynnt med overgang til MUSH råforing. Grunnen til at vi ikke har gjort dette fullt ut før er fordi vi har aktivisert de mye både inne og ute med dagsrasjonen av tørrfor. Det er ikke så lett med rått for, men siden de begge er veldig glad i gulrot og noe rotgrønnsaker så får vi se om ikke det kan fungere som en erstatter. På skogsturen i går hadde vi med gulrotbiter og de storkoste seg med det når vi hadde pause. Har også vurdert Ziwipeak som tørrfor erstatter, men det er utrolig dyrt. Så kjøper vi det blir det bare et lite tillegg til råkosten og gjerne til søk ute og noe aktivisering inne. Kjøttfarsen kan de i hvert fall få i Kong og de elsker å komme inn etter tur og de sitter på plassene sine som tente lys å venter! Kaktus tar seg turen inn på kjøkkenet noen ganger for å forsikre seg om at jeg gjør som jeg skal. Jeg er veldig spent på å se om sparkene blir helt borte og om han slutter å lukte. Kløen har alt gitt seg og det var som forventet. Litt uvant å presse ut mursteiner når de skal på do og i dag ble det litt hyl og skrik fra Kaktus da han fikk litt problemer med å passere bæsjen. Men den kom da ut til slutt og det blir nok bedre når tarmer og muskler er blitt mer vant. Kjertlene tømmer han bedre allerede. De fikk seg også et elgbein hver i helgen og det var ikke bare enkelt å få ut igjen 😀 Bein blir det også mer av fremover og blir nok timet med regnværsdager når det passer.

Det jeg ikke helt skjønner er hvorfor det er så vanlig med så utrolig høyt proteininnhold i tørrfor uten korn. Når vi råforer ligger proteinprosenten på 15-20 og når jeg sjekker kjøttet vi kjøper utenom er det det samme. Så hvorfor i alle dager er det nesten 40% i f.eks Orijen? Det er jo alt annet enn naturlig.

Vi skulle egentlig til vetrinæren igjen for å fjerne stingene til Kaktus, men idet vi skulle ringe å bestille time tenkte jeg at vi kunne jo først prøve å ta de selv. Og det gjorde vi. Det var veldig enkelt og null stress for han og mye billigere. Såret hadde lukket seg fullstendig også selv om gummihunden 2 ganger har klart å komme til å klø. Nå ser det veldig bra ut og heldigvis begynner pelsen å gro ganske greit rundt såret. Han så jo helt skamfert ut.

Vi har også endret hvordan vi klipper klørne. Jeg sleit så veldig med å få nerven ti lå trekke seg tilbake selv om jeg klippet hver uke og var nøye med å komme så tett på nerven som mulig. Nå tar det en evighet å klippe, men det å klippe litt og litt og rundt hele nerven har fungert. Flere av klørne nå er blitt superkorte og endelig hører vi ikke klørne på parketten 🙂

20150919_133227

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s