Sprinkles

w_DSC0696

Da har vi hatt vår andre runde med Sprinkles. Enkelt forklart er det en søksøvelse hvor du på forhånd sprer små biter av velduftende godbiter og helst noe de ikke får til vanlig. Vi bruker pølse og parmesanost. Så sprer man det på et stort område og lar hundene søke å få være fullstendig i fred. I starten skal man ha et fast “arbeidsområde” så de vet at det er her vi jobber. Det skaper ro og i tillegg så trener man ikke opp det å søke etter mat over alt. Det er kontrollert og forutsigbart.

w_DSC0701

Vi gjorde det første gang på lørdag og det var stor sukssess. Da holdt de på i 20min. Vi delte av en stor gressplen så de hadde hvert sitt arbeidsområde. Men Kaktus ble så distrahert av Bella som så ut til å få noe som var mye bedre enn han. Jeg stoppet han forsiktig fra å gå over til ho, men til slutt lot jeg han få lov så ikke søket skal bli frustrerende og helst skal ikke vi gjøre noe med mindre vi virkelig må. Bella var veldig fokusert og forsvant fullstendig i oppgaven og Kaktus ble helt borte i det han også når han fikk gå hvor han ville.

w_DSC0691

I dag var det ut kl 06:00 og opp til arbeidsområdet vårt. Jeg løp rundt å sprinklet godbiter mens Reidar holdt dyra opptatt. Vi gjorde som sist og lagde to områder, men lot de gå hvor de ville. Begge heiv seg på oppgaven og vi står der som saltstøtter og filosoferer. Vi var litt uheldige i dag med at det kom en fyr med en hund. Vi valgte dette stedet nettopp fordi vi aldri ser hunder der og det er ikke et parkområde. Bare en stor gressplen utenfor et forretningsbygg. Men i en by vet man aldri. Reidar ga beskjed om at vi hadde spredd masse godbiter utover hele plenen og eieren var kjapp med å få hunden vekk 😉 Kaktus ble litt oppjaga, men jeg ropte på han og han var kjapt tilbake på jobb. Litt for rask og ivrig søking, men det roet seg fort. Etter det var de begge helt borte igjen og det var de til akkurat idet vi skulle gå. Kaktus skvatt av en lyd, men han fortsatte bare å søke videre, men Bella som ikke visste hva han skvatt av ble stående og se om det var farlige monstre på vei. Vi ventet for å se om ho gjenopptok søket og det gjorde ho etter litt. Så vi lot de fortsette noen minutter til før vi gikk så vi forlot stedet med ro som siste minne. Da hadde de holdt på i 25min og kunne egentlig holdt på lenger, men hverdagens plikter kaller. Neste sprinkles skal vi gå ut tidligere så de kan søke i ca 40min.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s