Fra hurpe til kul veninne!

w_DSC8670

Bella har som tidligere skrevet vært ganske amper og hatt kort lunte med Kaktus. En grunn til det tror vi er fordi ho antagelig er hormonell om dagen. Ikke helt seg selv og det ligner mistenkelig på hvordan ho var før forrige løpetid. Men en annen og antagelig den største faktoren er nok at Kaktus har vært en hormonell karusell. Han ville ikke leke noe særlig og når han først gjorde det var han røffere enn vanlig. Han jaget seg fort opp og ble intens. Som vi kjenner ho fra før med andre hunder så er ho ikke glad i hunder som virker uforutsigbare og for ville. De lytter ofte ikke til signalene hennes om å dempe seg og ho går for det eneste alternativet ho har og det er å fysisk stoppe de, eller advare. Det skal ho få lov til, men helst skal ho slippe å bli så frustrert. Når vi ser Kaktus gire seg opp har vi vært kjappe med å gi de oppgaver og roe de ned. Så det har vært svært få tilfeller hvor ho føler seg presset av han. Vi så jo også at han ikke hadde noe særlig glede av lek uansett så vi fikk de til å løpe med mål og mening i sikte. Inkalling eller at vi lekte gjemsel.

w_DSC8652

Jeg trodde at det var sola som hadde så magisk effekt på Kaktus i helgen, men det var det nok ikke allikevel. Virker som han har kommet over den værste hormonstormen og nå har landet på andre siden. Plutselig er lekegleden tilbake og Bella er også tilbake til å være den morsomme veninna som jager han glad og fornøyd. Det var så fint å se de som gamle gode venner igjen! De hadde det så strålende at inkallingen vår var helt død 😀 Sjelden jeg synes det er positivt når inkalling blir ignorert, men nå var det bare et tegn på at de endelig trivdes så godt sammen. Bella har alltid vært veldig var for svingningene i humøret til Kaktus og det er ikke rart med de kjipe opplevelsene ho hadde når jeg gikk med de i bånd sammen. Når Kaktus tidligere ble stresset så tok han det gjerne ut på ho. Spesiellt i møte med andre hunder hvor utløp for stress og redsel endte i at han angrep det som var nærmest og det var jo desverre Bella. Det har skapt en usikkerthet i ho og en varhet for hans humør. Ho har jo blitt lært til at det påvirker henne også, men det er ho heldigvis skånet for nå siden vi går med hver vår hund på tur hver dag. Bare synd det tok meg så lang tid å innse at det måtte gjøres.

w_DSC8656

Ho leker også med han inne igjen endelig. Som før er ho tilbake til å være den lille søte terroristen som tar halen hans og insisterer på at han skal leke med ho selv om han er motvillig, men ho får han alltid igang til slutt. Så at Kaktus er i balanse er ikke bare viktig for han, men også for søte terroristen Bella.

w_DSC8662

Kaktus har vært veldig fin i det siste. Han er mer nervøs enn tidligere, men på en helt annen måte. Han trenger litt mer tid enn vanlig i noen situasjoner, men han løser det meste på egenhånd å kommer inn til meg og vi går bare videre. Han ble ganske stressa her for et par dager siden. Vi havna i helt feil situasjon ved et uhell og rein uflaks. Vi sto å trente rolig på å passere en livlig bokser og dette gikk veldig fint, men så kom det plutselig ene hunden etter den andre som han også taklet, men når det da i tillegg kom 4 skatere i full fart ble det for mye. Men selv om dette var en veldig uheldig situasjon for han så ble jeg utrolig overrasket over hvor kjapt han hentet seg inn igjen. 5min etterpå var kroppspråket lett og ledig og han var tilbake til seg selv igjen. Dette er det magiske nå om dagen. Han avreagerer veldig kjapt selv om han er litt mer usikker enn før han ble kastrert. Finjusteringene på båndtreningen har også vært veldig positivt. Han gir etter for trykket i lina og kommer helt inn.

w_DSC8660

Reidar har fått på plass “snurr” kommandoen på Bella og den trenger bare å sikres 100%, men det er bare finpuss. Og Kaktus har lært “traget” kommandoen på musematta og samme her, den må bare finpusses og sikres.

w_DSC8675

w_DSC8706

Måtte bare trene litt i dette hullet 🙂 Er det rart de elsker barnehager når de får løpe, leke og trene parkour alt på ett sted!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s