Triks og innetrening!

w_DSC8606

Vi har jo trent hver dag i små økter på “sitt bamse” og “PANG spill død”. Bamse var vanskelig fordi det rett og slett ble tungt for ryggen i tillegg til å holde balansen. Kaktus støtta seg på meg en del i starten noe jeg synes var helt greit. Vi jobbet mest med å ha rompa nede. Det var det vanskligste for han. Men etter kort tid holdt rompa seg på plass og da var det tid for labbene som gikk i alle retninger. Litt lirking med lokkehånda og så gjorde han det meste på egenhånd. Til slutt kom den første sitt bamse av seg selv før jeg rakk å lokke og det ble markert akkurat i rett tid og fra da var det bare å forsterke den. Og nå kommer det bamse når du minst venter det. Kommando ble koblet veldig kjapt og han kan bli sittende lengre og lengre før han blir markert.

Bella startet treningen på bamse en stund etter Kaktus, men ho er så flink så er ikke lenge til ho tilbyr den uten lokking. Reidar har vært helt spot on med markering helt fra starten av og det har gjort at ho er super fokusert og synes det super gøy. Ho får nok også en annen stil på frambeina i bamsen enn Kaktus noe jeg synes er veldig sjarmerende. De har veldig personlig stil på dans, så at de har det på bamse også er bare fint. Ho virker også sterkere i ryggen enn broren og kan holde på litt lenger for hver økt. Kaktus er ivrig, men på slutten ble det vanskelig å ha rompa i gulvet.

w_DSC8624

Også er det “PANG”. Kaktus er kommet dit at jeg kan korte veldig ned på lokkebevegelsen og kjapt få han ned på siden. Og han slenger hodet i gulvet med en gang. Og han vet han skal bli liggende med hode i bakken til jeg sier “opp”. Så snart hånbevegelsen er blitt mindre og kjappere så kan jeg begynne å introdusere kommandoen. Vi har hatt et par uhell med terroristen Bella som ser bror ligge utsatt til og synes det er en invitasjon til å bite han i halsen og beina! Han blir så frustrert for han var akkurat på vei til å få belønning for godt arbeid. Heldigvis har dette bare skjedd 2 ganger. Ho blir frustrert fordi ho ikke får være med også, så da er det jo bare rett og rimelig at man tar det ut på den som får lov 😉

w_DSC8619

Bella er også her blitt veldig flink. Ho sleit litt i starten med den siste rullen over på siden. Og Reidar var litt klønete med hvordan han holdt godbitene. Ble litt for mye fomling i pose og litt treig med markeringene, men det var kun første gangen. Jeg filma han så han kunne se selv hva som gjorde at ho datt ut og de neste øktene hørte jeg bare “bra” i et sett og Bella lå rett ut på gulvet med hodet i bakken. Reidar skjønte med en gang hva som måtte til å det funka. Spot on markeringer og kjapp med levering av godbiter og eventuelle jackpotter. I dag holdt ho plutselig hodet over bakken, men når Reidar fikk godbit hånda bak ryggen og ut av syne så datt hodet på plass igjen. Lokkebevegelsen hans går også mye lettere og er veldig forenklet så nå er det konkurranse om å nå død på kommando først!!

w_DSC8645 w_DSC8648

Tannpusstreningen har vi måttet starte litt forfra med igjen. Den første tannbørsten vi brukte var dobbel og skulle pusse på innsiden og utsiden, men de tygde så veldig på den. Jeg fant ut at man trenger bare å pusse utsiden så vi kjøpte ny enkel tannbørste. Den var stor og klumpete og det ble masse biting og de kastet seg over den med litt for stor iver. Prøvde tilslutt en barnetannbørste og nå har vi riktig verktøy, men må trene vekk bitingen. Blir dyrt å kjøpe så mange tannbørster og det er veldig vanskelig å pusse når de er helt saksemunn. Så nå er det markeringer for lukket munn med tannbørste på tenna!

Det som er så gøy nå er at når bamse kommandoen kan ut av leiligheten og PANG også så kan vi begynne å trene på de seks kommandoene de trenger til DO as I do. Boka og DVD er fordøyd og jeg gleder med som en unge. Men is i magen og tunga rett i munnen. De seks kommandoene må sitte uten nøling og uten behjelpelig kroppsbevegelser. Bella er litt ustø på “snurr”, ho går kun etter håndsignalet og det er bedre om ho får inn kommandoen. Kaktus kan den nå og jeg finpusser den med å stå å leke trestamme mens jeg gir den. Den sitter. Target musematte kan de og kommandoen begynnte å sitte, men den må finpusses. Også må de lære å ringe i en bjelle på kommando. Så er vi klare til å begynne!

w_DSC8597

Her ble det ikke markering 😀 Men iver og motivasjon skal han ha for. Og kreativitet

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s