Nervøs Kaktus og andre ting

w_DSC8526

Kaktus er nå 4,5uke inn i den kjemiske kastreringen og nå om dagen er han ganske nervøs. Det har vært noen dager nå med regn og er det noe han hater så er det det. Han vil ikke ut døra og kommer han seg først ut så vil han ikke gå på hverken vått fortau eller i vått gress. Alt vi kan gjøre er å få han til å tisse og så gå inn igjen. Jeg prøvde til og med å ha på han potesokker for å se om det gjorde det bedre, men nei. Så etter noen dager med regn mener han at det er utrygt å gå ut. Men en ting som hjelper han mye på de kjipe dagene er å trene parkour og mye kontakt. Da har han noe å fokusere på og han inviterer til det enda mer enn vanlig.

I dag gikk vi på lekeplassen på skolen på morgenturen å lot de løpe, leke og trene. Kaktus er ikke helt klar for å leke om dagen så han kommer stort sett til meg å vil bli aktivisert. Men for å få de til å lange ut litt og få litt fart i beina så leker vi gjemsel 🙂 Da er det full sprint i alle retninger før de endelig finner meg eller Reidar skivst inn bak et tre eller inni en busk. Når vi er hjemme så er det hvile før jeg starter med litt trikstrening inne. En av de blir lagt i dekk og ser på mens den andre blir trent. Nå trente vi “sitt bamse” som er vanskeligere enn jeg trodde. Det er tydelig vanskelig for dem å holde posituren, men det begynner å komme seg. Også trener vi på navna dems. Virker teit at de ikke kan navna sine, men de er blitt så vant til at blir en bedt om å sitte og den andre kommer og gjør det samme så vanker det belønning på begge. Så nå er det på høy tid at de lærer at sier vi “Bella, sitt” så er det kun ho vi mener og kun ho som bli belønnet. Roper jeg på Kaktus så er det bare han som blir belønnet. Det begynner å synke inn nå, men det sitter langt inne. Heldigvis virker det ikke som de blir frustrerte for de vet at snart er det den deres tur til å gjøre noe gøy. Virker mer som en ekstra motivator. En sitter der lengselsfullt og venter og håper vi snart sier riktig navn 🙂 Jeg trener også på at de ikke trenger å bry seg med at jeg går fra leiligheten. Dette har vi holdt på med en stund og nå kan jeg plukke opp nøklene, gå ut og komme inn igjen uten at de gidder å reagere. De får ikke godbiter eller noe å avlede seg med annet enn hvis jeg skal være lengre borte.

På dagens hovedtur har vi trent mye parkour over alt hvor det lar seg gjøre. Begge har vært helt med og Kaktus fant en statue med en stor høy sokkel som han ville hoppe på. Han var litt tvilende, men likevel så du han virkelig ville og var på vei til å prøve. Så jeg sa hopp og opp spratt dyret, men han kom bare nesten opp og datt ned igjen. Men heldigvis sa jeg “bra” akkurat i det han traff kanten og han fikk en jackpot for godt forsøk. Så var det bare å se om han ville mer og det var liten tvil. Hopp igjen og denne gangen trengte han et dytt i rompa for å komme helt opp. Vel oppe ble det ny jackpot og han var strålende fornøyd. De neste gangene han hoppet kom han helt opp og til slutt var det som om han alltid hadde gjort det. Han var så stolt der oppe. Han har gått på en vinduskarm belagt med blikk og den lager rare lyder og gir litt etter noen steder. Veldig skummelt, men han ville hele tiden mer og ble til slutt helt komfortabel med det. Bella har fått skikkelig teken på balansekunstene og kan til å med snu høyt oppe og på tynnere kanter enn ho er vant med. Også fant vi en død spurvhauk som var ganske skummel. Kaktus turte ikke lukte på den og han måtte hele tiden sjekke at den ikke kom etter han, men Bella inspiserte og var nysgjerrig. På slutten av turen gikk vi i menighetsbarnehagen og lot de få løpe av seg litt. Litt gjemsel og litt søk i gresset og det var tydelig at de trengte en liten utblåsning. Nå sover de tungt og glder seg nok til tannpussen senere i kveld.

Film fra dagens surr 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s