Kjemisk kastrering

w_DSC7856Vi havnet veldig bakpå med vaksiner i år og de skulle hatt det for en mnd siden, men pga urinstein og allergisk reaksjon på Bella så har det blitt utsatt. I fjor hadde begge kennelhoste når de skulle vaksineres og det ble utsatt da en mnd pga det. Men fra i dag er de endelig vaksinert.

Jeg tok opp med vet at vi vurderte å kjemisk kastrere Kaktus pga løpetiden til Bella. Han stresset så mye i fjor og taklet det svært dårlig. Når løpetiden var over var han en nevrotisk stressball og jeg var en periode ekstremt bekymret for han. Hver dag var en balansegang mellom hvile og rett mengde aktivisering. Bare å løse noen enkle søksøvelser kunne får han til å begynne å skjelve og han stengte helt av. Men MYE hvile og gradvis økning av aktivitet og mental trening så ble det bedre og bedre. Vi har trent mye siden da, spesiellt kontakt, passeringer hvor vi la opp til at han skulle lære å velge avstand og kontakt, vi har trent parkour for mentaltrening, som distraksjon og for å øke balanse og konsentrasjon og vi har trent enkel lydighet for at han skal ha oppgaver i visse situasjoner og for å ha mer struktur i hverdagen. Dette har hatt veldig god effekt. Han er en helt annen hund selv om visse situasjoner fortsatt kan stresse han opp så roer han seg raskere igjen og det blir ikke hengende i som før. Nå kan han gå tett på andre hunder og han tar kontakt med en gang og er mer opptatt av belønning og mulige oppgaver. Så vi håper vi har lagt et bra grunnlag for at han skal kunne takle eventuelle atferdsendringer han kan får av Suprelorin chippen. Han er en engstelig og pysete gutt så det er litt skummelt å ta fra han testesteronet, men jeg tør ikke å utsette han for løpetisdstresset en gang til. Han får på en måte løpetid selv og det eneste som står i hodet på han er å finne deilige damer. Vil ikke være inne og klarer ikke å roe seg.

Jeg håper og tror vi har valgt riktig og ukene fremover er jeg veldig spent på. Om 4-6 uker vil chippen ha full effekt, men i tiden før det vil han produsere ekstra mengder testosteron og hvordan det påvirker han vil bare tiden vise. Og når chippen har full effekt vet vi heller ikke hvordan det påvirker han, men løpetidsstress skal det i hvert fall ikke bli.

Selve vetrinærbesøket var ikke bare bare for dem. Kaktus var som en engel inne på klinikken og på bordet helt til han skulle få kennelhoste vaksine i nesa. Den kom brått på og han knurra og var ikke fornøyd. Så var det å få chip i nakken og da gikk han totalt i forsvar. Knurra og beit etter vetrinæren. Ho kjenner han fra før så ho tok det hele med ro og vi satte på han munnkurv og han fikk lokal bedøvelse i nakken. Han fikk henge og slenge litt på armen min og Bella fikk sine vaksiner. Det værste for ho er å sitte å vente mens ho ser bror bli torturert. Ho blir tydelig stressa av at han reagerer på bordet. Men ho taklet vaksinene fint og roet seg når ho fikk vandre litt rundt. Reidar tok over Kaktus og vi fikk satt chip og vaksiner på han også. Gikk bedre når Reidar holdt han og med bedøvelsen. Og vetrinæren spurte om ho kunne gi han litt godbiter før han forlot bordet, noe jeg satte veldig pris på. De er nok neppe bestevenner, men fint at det kommer noe godt fra hendene hennes også og ikke bare fæle remedier 😉

I morgen er det meldt fint vær og vi skal nyte det til det fulle. Smitt&Smule blir nok glade for å se sin beste venn sola igjen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s