-Hemmelig perle-mer hevelser-

_DSC7440I dag gikk vi 3,5 times tur. Fantastisk vær og to glade pelstroll. Vi gikk til Tøyenparken og videre til Kampen park.

På vei til tøyenparken går vi igjennom et lite skjermet gressområde hvor det lå ei å sola seg med en toy terrrier. Den var løs og det ble som så alt for ofte et møte uten vårt samtykke. Men når det først skulle skje så var vi heldige. Kaktus brydde seg ikke så mye med han og hilste rolig. Vi ble der en stund å snakket og kunne gå derfra med to hunder som heldigvis hadde en god erfaring med seg videre 😉

Alle passeringer i dag har gått knirkefritt. De tar kontakt og bryr seg svært lite om de vi møter. Reidar fikk en utfordring av meg før turen. Han skal bare si “bra” og prøve så langt det lar seg gjøre å ikke stramme båndet til Bella. I møtesituasjoner skal han slippe opp litt istenfor å stramme eller smådra i ho. Han får ikke lov å smatte på ho eller kalle ho inn. Poenget med det er at han skal bli vant til at ho for det meste blir belønnet for å ta egne og riktige valg. Det gikk veldig fint, så får vi se om noen dager om ho blir litt flinkere og kjappere til å håndtere en del situasjoner uten mas fra oss. Jeg går for det meste med Kaktus siden han hadde en stressperiode. Han er veldig flink til å komme når han ser hunder og i andre situasjoner som stresser. Han sitter med kontakt når vi venter på grønn mann og han venter eller tar kontakt når han blir stoppet i båndet. Han er generellt veldig flink til å tilby og det synes jeg er et mye bedre utgangspunkt enn at han skal vente på kommandoer fra meg. At han kan ta egne valg og tenke selv gjør at han lærer bedre å håndtere ting på en fornuftig måte og min stemme blir ikke bakgrunnsstøy.

Vi fant en stor gressflekk på toppen av tøyenparken som jeg aldri har sett før. Var masse folk ellers i parken, men her var det ingen og det var fin utsikt over Oslo. Veldig stille og usjenert. Vi slang oss ned og her skal det grilles en dag.

Når vi kom hjem så vi at Bella hadde fått nye hevelser. En kjempekul under brystkassa, en i en patt i buken og små hevelser andre steder. Vi bestemte oss for å ta turen til vetrinær så vi kunne få vite mer og kanskje få noe som lindret kløen. De sa at det er vanskelig å vite hva det er, men at det mest sannsynlig er en allergisk reaksjon på “noe” som skaper vannansamlinger. Vi får smøre inn hele hunden med Eurax og i værste fall blir den rosa kondomdressen en realitet.Stakkars Bella er helt klumpete og klør som bare det, men heldigvis er det ikke noen alvorlig reaksjon. Ho skal ta det med ro så hevelsene går fortere tilbake.

w_DSC7445

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s