-mamma-hester-sauer-

Vi har hatt en rolig og behagelig helg hos mamma. Lørdag kom vi ganske sent og jeg og Reidar dro på garasjefest på kvelden. Jeg dansa så mye at jeg sleit med å bevege hode både i går og i dag. Kreativ dans tar på. Dyra hadde det fint sammen med mamma. De fikk godis, dentastick og tok seg en raptusrunde rundt i stua. De får ikke lov til å løpe rundt inne, i hvert fall ikke spole rundt på parketten, så mamma tok Bella på fanget og da er jo ho strålende fornøyd.

På søndag gikk vi lang tur rundt Myra som det heter. En veldig rolig og behagelig tur. Vi passerer en stall og begge har hatt problemer med å holde seg rolig rundt hester. Begge ble gira, men de tok kontakt og roet seg ganske bra. Ikke noe piping som det har vært før. Jeg tenkte det var nok trening å passere rolig og ikke gjøre noe mer ut av det og det fungerte fint. Ca midtveis i turen er det sauejorder og vi visste at vi kanskje måtte snu hvis de var ute. Det var tydelig at det var sau i området for begge været veldig og var over middels interessert i jordene, men heldigvis så vi ingen!

Vi har vært utrolig heldig med været for rett etter at vi kom tilbake var det skikkelig drittvær. Når vi skulle ut på kveldsturen ville dem først ikke ut døra, så ville de ikke ned trappa, og så snudde de hele tiden å prøvde å storme inn igjen som prosjektilhunder. Så gikk det opp et lys for dem at kanskje å tisse ville være inngansbiletten. Begge tømte det de hadde av urin for så å storme mot døra igjen.

Mandag gikk vi samme turen for jeg ville se hvordan de reagerte rundt hestene og om det var forbedring fra dagen før. Det var det uten tvil. Kaktus var helt rolig, interessert, men ingen tegn til å gire seg opp. Han gikk rolig bort å luktet på mulen til en av hestene og etterpå tok han kontakt å tilbø dekk. Jeg belønnet og der ble han med hester 1meter innpå. Hestene er også veldig nysgjerrige på hundene og følger etter oss når vi går. Noen blir også ivrige, kaster på hodet, vrinsker og kommer løpende. Er jo ikke så mye underholdning de har i innhegningen 🙂 Og to rare Basenjier må inspiseres.

Problemene kom ved sauejordet, for nå var det sauer og se. Kaktus gikk ganske i fistel, men jeg fikk roet han ned igjen. Men når det sto en veldig nysgjerrig Border Collie bak et gjerde så gira han seg opp igjen og han havnet på armen hvor han hang og dro inn alle lukter han kunne. Hodet og nesa gikk i alle retninger. Han roer seg veldig når han havner på armen, så han fikk henge å slenge der til vi var forbi. Bella gikk og tok mye kontakt med Reidar og det fungerte helt til ho så en sau løpe. Da kom det et skrik fra ho og så hang ho og slang på en arm ho også. Når de endelig fikk bena på bakken ble det litt rolig trening og hjernen koblet seg på igjen. Heldigvis var det ingen flere triggere på turen og de kunne kose seg sammen med oss resten av turen.

Jeg hadde med kamera på tur begge dagene, men jeg tok ikke et eneste bilde. Var så behagelig å bare gå.

De trives så godt på Tomter. Mer plass inne og Mamma skjemmer dem bort med rå salma laks. Bella er veldig glad i tøfflene hennes og er som en stealth hund. Uten en lyd sniker ho seg innpå tøfflene, rapper en og gjemmer seg et sted ho ikke er så synlig. Ho rapper vaskeklutene til mamma, BHene, sokker, bunadsko og lekene til ungene. Når mamma var hundevakt hadde de fått tak i et bamsetroll med stritt hår på hodet. De lekte frisør og mamma fant de med svart skjegg begge to. På Tomter er det også veldig rolig, det er grusveier omringet av jorder og skogsturer rett utenfor døra. Niffe en liten chihuahua er en vakthund i nabolaget som de har stor respekt for. Ho er tøffere en toget, men de begynner å bli bedre kjent. Selv om Bella tror at å slå Niffe i hodet er en vennskapsinvitasjon.

En helg vi alle hadde veldig behov for 😉

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s