Taste of the wild

taste_of_the_wild_sierraDa har vi funnet et nytt fòr til dyra. Bella virker som ho har det fint på Orijen, men Kaktus tåler ikke det høye protein innholdet (38%) og det er antagelig det som er grunnen til urinsteinen hans. Taste of the wild med lam ligger på 25% og det burde være mye bedre for han. Bella er litt tjukk og vil nok ha bedre av å bytte ho også. De blir sikkert veldig glad for ny spennende smak, så for en periode fremover kan det nok brukes som godbiter. Var en periode de gikk på forskjellig fòr og det var veldig styrete. Jeg liker jo å gi de fòret på bakken og gjerne i litt høyt gress så de kan søke. Det er ikke like enkelt når de skal ha hvert sitt.

Når vi slipper de på skolen pleier vi å ha en lek hvor vi slipper godbiter ned en liten bakke. Det er et underlag der som gjør at godbitene triller og spretter og de løper og jager godbitene. Dette synes de er veldig gøy. De må opp bakken å be om en godbit før den slippes og de kan jage.

Wobbler-700x700Kaktus har jo også en Kong Wobbler som han er veldig glad i. Bella er redd for den noe som egentlig er litt praktisk. Det er ofte Kaktus som trenger å aktiviseres litt ekstra og han tåler å få mer mat enn tjukka. Ho blir allikevel aktivisert for ho løper rundt å venter på at Kaktus får ut mat, da vet ho at wobbleren stopper opp litt og ho kan raske til seg et par biter 😉 Men den wobbleren havner på de mest utilgjengelige steder og han er ganske kreativ i å gjemme den så mennesket også blir aktivisert. Eneste minuset med wobbleren er at man ikke kan justere størrelsen på hullet. Han har fått så bra teknikk at den blir tømt ganske fort. Det som tar tid er at den ofte setter seg fast rundt om kring.

Jeg har ofte vurdert V&H, men ender alltid med at vi har så mye utbytte av måten vi forer tørrfor på. Er så mange måter å aktivisere de med tørrfor. Kanskje jeg ikke er så kreativ, men tørrfor kan være med på tur, kan brukes i søk, kan brukes som belønning, kan gjemmes inni ting osv. Eneste jeg har vurdert er å ha litt V&H liggende som jeg kan ha i kong, så lenge Kaktus tåler det.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s